Србија и Балкан

Зимска земља чуда: Кад Москвом засија 1.000 вештачких јелки (ВИДЕО)

Рингишпили, кућице са сувенирима и руским делицијама, празнична музика и незаобилазни снег - могу се наћи и у околини и у самим тржним центрима, на Московском државном универзитету Ломоносов, Бољшој театру и другим објектима

Главни град Русије важи за један од најлепше украшених метропола широм света за време празника, а традиционално новогодишње рухо добија већ 1. децембра.

Раскошна Москва постаје још лепша када више од 1.000 вештачких јелки засија захваљујући шареним лоптама и венцима, као и посебно дизајнираном расветом у свим окрузима руске престонице.

Заменик градоначелника Москве Пјотр Бирјуков рекао је да се у Москви сваке године постављају исте инсталације као прошле сезоне, с тим што се декор мења.

Зимска земља чуда одржава се у свим деловима града и у сваком градском парку, а чак ни пешачке површине нису заборављене јер је Булеварски прстен (Гогољевски булевар и Никитски булевар) претворен у 50 метара дугачак мултимедијални светлосни тунел украшен сребрном и златном бојом, као и елегантног дизајна латица и ружичастог осветљења.

Новогодишња бајка влада и на Црвеном тргу, а у улици која се наставља на главни трг, Николској, има чак 1,5 милиона ЛЕД диода.

Рингишпили, кућице са сувенирима и руским делицијама, празнична музика и незаобилазни снег - могу се наћи и у околини и у самим тржним центрима, на Московском државном универзитету Ломоносов, Бољшој театру и другим објектима.

image