Ускоро ће се Србија забелети, познати и датуми када стижу падавине

Како је наведено у дугорочној временској прогнози на сајту РХМЗ, снег ће у Београду падати од 8. до 12. јануара, поново 16. и 17 јануара, као и 19. и 20. јануара

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода данас нас очекује облачно време са сунчаним интервалима. Током преподнева на југозападу, југу и југоистоку може се очекивати киша.

Данас ће бити умерено облачно са сунчаним интервалима, а на југу земље очекује се и местимична киша, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар ће бити слаб до умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура биће од нула до пет, а највиша од 10 до 14 степени Целзијуса.

У Србији ће се до недеље задржати натпросечно топло време. Почетком следеће недеље биће облачно и хладно време са снегом, преносе београдски медији.

Како је наведено у дугорочној временској прогнози на сајту РХМЗ, снег ће у Београду падати од 8. до 12. јануара, поново 16. и 17 јануара, као и 19. и 20. јануара. 

У Новом Саду ће према овој прогнози највиша температура бити почетком месеца, 12 степени, док ће најнижа бити 13. јануара – минус пет степени Целзијуса. Јануар 2024. биће блажи и влажнији, наводи РХМЗ у својој сезонској прогнози, а слаби или умерени јутарњи мразеви очекују се током треће декаде јануара.

Такође, 8. јануара према прогнози РХМЗ снег ће падати и у Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.

Месечна количина падавина током јануара биће изнад вишегодишњег просека у већем делу Србије са вредностима за 5 мм до 10 мм вишим, а у Југозападној Србији и Тимочкој Крајини за 10 мм до 20 мм вишим у односу на вишегодишњи просек.