Србија и Балкан

"Солидарност за Косово": Конвој са 10 тона помоћи за 18 села на КиМ

Ово је 51. пут заредом да француска организација помаже српском народу на Косову и Метохији
"Солидарност за Косово": Конвој са 10 тона помоћи за 18 села на КиМwww.globallookpress.com © TANJUG/ SOLIDARNOST ZA KOSOVO/ MILETA VUKIĆEVIĆ

Традиционални Божићни конвој француске хуманитарне организације "Солидарност за Косово" Арно Гујона, боравио је на КиМ од 26. децембра, када је био у Грачаници, до данас када је стигао у Ново Брдо.

У претходних седам дана волонтери су поделили 10 тона хуманитарне помоћи састављене од школског прибора и играчака за децу, нових шпорета на дрва и струју као и кућни намештај намењен социјално угроженим породицама, саопштила је та организација.

Француски хуманитарци посетили су укупно 18 села у Косовском поморављу, Новобрдском крају, као и у Метохији и на централном Косову.

"Већ 19 година, присутни смо за време божићних и новогодишњих празника на КиМ, уз Србе који живе изоловано и усамљено у енклавама. Ова година је ипак другачија, јер влада велика напетост на терену и осећа се у разговорима са мештанима велика забринутост, а понекад и страх. У таквим условима је наша помоћ још потребнија јер она представља моралну подршку и испружену руку солидарности", изјавио је Арно Гујон, оснивач хуманитарне организације "Солидарност за Косово".

Ово је 51. конвој који је стигао на КиМ од 2005. године када је у Француској основана хуманитарна организација "Солидарност за Косово", додаје се у саопштењу.

image
VV inauguration
banner