Србија и Балкан

Ковачевић: Девети јануар је заједнички матични број сваког човека Републике Српске

Одлуку против Републике Српске и против Устава БиХ, донели уз помоћ страних судија и прегласавањем судија из Републике Српске, поручује делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ
Ковачевић: Девети јануар је заједнички матични број сваког човека Републике Српске© FOTO TANJUG/ SRNA/ FOTO SRNA/ DANIJELA DANOJLIĆ

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић поручио је данас да ће Република Српска 9. јануара, величанственије и достојанственије него икада, обележити Дан Републике.

Ковачевић је подсетио да је у Уставном суду БиХ, када је донесена одлуку о оспоравању датума обележавања Дана Републике Српске, девет судија одлучивало о судбини 9. јануара.

"Симболично. Одлуку су, као и увек када доносе одлуке против Републике Српске и против Устава БиХ, донели уз помоћ страних судија и прегласавањем судија из Републике Српске", навео је Ковачевић.

Он је на друштвеној мрежи Икс подсетио да од првог дана ове године у Уставном суду БиХ има само шест судија и да је легитимитет самог суда крајње упитан.

"С друге стране, Република Српска ће овог 9. јануара величанственије и достојанственије него икада, обележити свој Дан Републике. Народ који ће широм Републике поносно славити најбоље говори о легитимитету", навео је Ковачевић.

Додао је да је ово "директан и најбољи пример тачности тезе да ће сви који раде на урушавању Републике Српске као резултат увек добити само још урушенију БиХ".

"Зато што је 9. јануар заједнички матични број сваког човека Републике Српске! Живела Република Српска, симбол Слободе!", написао је Ковачевић.

image