Патријарх у Дечанима: Не брани се КиМ на Јутјубу и Твитеру, него дођи, види и понеси део крста

Након што се поклонио моштима Стефана Дечанског, патријарх Порфирије је окупљеним верницима поручио да је мир духовна категорија и да зато има и духовну вредност

Патријарх Српске православне цркве Порфирије, трећег дана посете Косову и Метохији обишао је манастир Високи Дечани, где су га дочекали игуман манастира отац Сава и владика рашко-призренски Теодосије, и поручио да је мир духовна категорија и да се Косово брани, пре свега, чињењем добрих дела.

Након што се поклонио моштима Стефана Дечанског, патријарх Порфирије је окупљеним верницима поручио да је мир духовна категорија и да зато има и духовну вредност.

"Запамтите, не брани се ни мир, ни слога, ни љубав, ни Косово на Jутјубу и Tвитеру, него дођи и види, понеси део крста и део муке, подели оно добро што имаш добро, нека ти раме буде спремно да се наслони нека глава која је уморна, а онда ће, кад затреба и теби и било коме другом, Бог учинити да и ми имамо и мир и љубав", рекао је патријарх Порфирије у манастиру Високи Дечани.

Како је казао, мира нема без духовног мира.

"Без молитве, без духовног подвига, не можемо постићи ништа. То је предуслов да Бог дејствује, да њега призовемо, да он узме ствар у своје руке", истакао је патријарх.

Како је навео, најважније је знати да се разумевање, слога и мир не могу постићи немиром.