Временска прогноза: Божићно јутро облачно, крајем дана снег

Киша ће крајем дана и током ноћи прећи у снег и у нижим пределима северне, западне, југозападне и централне Србије, уз осетан пад температуре

Према прогнози времена Републичког хидрометеоролошког завода Србије, божићни дан у Србији биће облачан, местимично са кишом, а на високим планинама са снегом.

Ветар ће ујутро и током пре поднева бити слаб и умерен, на југу Баната јак источни и југоисточни, да би од средине дана ослабио и променио смер ка северозападу.

Јутарња температура кретаће се од 6 до 12 степени Целзијуса, у Неготинској Крајини око 3 степени. Жива на термометру постепено ће падати током дана, да би увече достигла минималних од 0 до 5 степени.

Киша ће крајем дана и током ноћи прећи у снег и у нижим пределима северне, западне, југозападне и централне Србије, уз осетан пад температуре.

До јутра, 8. јануара очекује се и местимично формирање мањег снежног покривача.

У Београду ће бити облачно, повремено са кишом.

Ветар ће ујутро и пре подне бити слаб и умерен источни и југоисточни, после подне у скретању на северозападни.

Температура у главном граду се неће колебати, кретаће се од 8 до 10 степени Целзијусових.

Током ноћи нас очекује ветровито време, уз умерен и јак северозападни ветар, а у другом делу ноћи уз осетан пад температуре киша ће прећи у снег, па се до јутра у вишим деловима града очекује формирање мањег снежног покривача.