Србија и Балкан

Виши суд у Београду одбацио још једну жалбу коалиције "Србија против насиља"

Коалиција "Србија против насиља" признала је да је решење о неовлашћеном лицу као подносиоцу приговора било исправно и у потпуности засновано на закону, каже председник ГИК-а Зоран Лукић
Виши суд у Београду одбацио још једну жалбу коалиције "Србија против насиља"© FOTO TANJUG/ IRFAN LIČINA/ bs

Виши суд у Београду одбацио је још једну жалбу коалиције "Србија против насиља", саопштено је из Градске изборне комисије (ГИК).

Након што је Градска изборна комисија одбацила приговор Добрице Веселиновића и Владимира Обрадовића као изјављен од стране неовлашћеног лица, ова изборна листа је поднела жалбу суду.

Овог пута као подносиоца овог правног средства навели су исправно коалицију Србија против насиља, подносиоца изборне листе број три, а не Веселиновића и Обрадовића.

Како је навео председник ГИК-а Зоран Лукић, тиме је коалиција "Србија против насиља" признала да је решење ГИК-а о неовлашћеном лицу као подносиоцу приговора било исправно и у потпуности засновано на закону.

Лукић је додао да су овог пута направили још већу процесну грешку, у погледу рока за подношење жалбе, па им је Виши суд жалбу одбацио као неблаговремену.

Коалиција "Србија против насиља", такође, припрема жалбу Уставном суду од којег ће тражити да поништи резултате децембарских избора, саопштила је правница Софија Мандић за "Време".

image