Шапић позива "Ми - Глас из народа" у градску власт: Како је одговорила Несторовићева листа

Изборна листа број 13 "МИ-ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић" добила је шест мандата у Скупштини Града Београда

Потпредседник Српске напредне странке и кандидат за градоначелника листе "Александар Вучић - Београд не сме да стане", Александар Шапић саопштио је да упућује јавни позив свим носиоцима мандата у Скупштини града Београда, а пре свега листи "Ми - Глас из народа" да, уколико желе, разговарају о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године.

"С обзиром на то да је Градска изборна комисија на јучерашњој седници доделила одборничке мандате и да од данас тече рок за конституисање Скупштине града Београда, као што сам и најавио након избора, упућујем јавни позив свим носиоцима мандата у Скупштини града Београда, а пре свега листи Ми – Глас из народа, Александар Јерковић, да, уколико желе, разговарамо о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године и начину на који ћемо наш град учинити још бољим и лепшим" саопштио је Шапић.

Из листе "Ми - глас из народа" одмах су одговорили на овај позив, понављајући своје раније опредељење - "у коалицију ни са ким".

"Поводом јавног позива потпредседника СНС и кандидата за градоначелника Београда Александра Шапића на разговоре о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године, 'Ми - глас из народа' овом приликом јавно понавља свој став да не подржавамо коалицију ни са коалицијом СНС-СПС ни са потенцијалном коалицијом Србија против насиља и НАДА", поручују из "Ми", истичући:

"Заинтересовани смо да преузмемо потпуну одговорност у власти, без прављења компромиса са досадашњим начином владања свих пост-петооктобарских власти, а то са наших 6 мандата није ни реално нити би било фер за очекивати. Ако не буде формирана нова градска већина мимо нас и буду расписани нови избори, сада већ као парламентарна листа имаћемо бољу прилику да представимо наш план и програм за управљање Београдом, што ће дати гласачима јаснији избор од оног који су имали на претходним изборима."

На другој страни, из Патриотског покрета "Нема назад, иза је Србија" чији је члан Александар Јерковић носилац листе "Ми - глас из народа" саопштено је да очекују да ће њихови коалициони партнери из удружења "Ми" ускоро позитивно одговорити на позив тог покрета да организују заједнички састанак, на коме ће разменити ставове по питању одлука које се тичу београдских избора, али и о актуелним дешавањима на Космету, као и о наставку будуће сарадње.

Градска изборна комисија (ГИК) усвојила је јуче, на основу Укупног извештаја о резултатима избора за одборнике Скупштине града Београда, Решење о додели одборничких мандата кандидатима за одборнике са изборних листа које су освојиле одборничке мандате.

ГИК је 3. јануара усвојила Укупни извештај о резултатима избора за одборнике Скупштине града Београда, према којем је листа број 1 АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Београд не сме да стане добила 49 мандата, изборна листа број 3 СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – ДОБРИЦА ВЕСЕЛИНОВИЋ – проф. др ВЛАДИМИР ОБРАДОВИЋ 43 мандата, а изборна листа број 5 ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА БЕОГРАД седам мандата.

Изборна листа број 13 "МИ-ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић" добила је шест мандата.