Србија и Балкан

Носилац листе "Ми" за Београд: Одлука о градској влади после састанка; Несторовићева листа одговара

Јерковићев покрет огласио се саопштењем да одлука тек треба да се донесе, упркос ранијем саопштењу листе "Ми – глас из народа". Они су, наиме, одмах одговорили на Шапићев позив, понављајући своје раније опредељење – "у коалицију ни са ким"
Носилац листе "Ми" за Београд: Одлука о градској влади после састанка; Несторовићева листа одговара© ATA Images

Из Патриотског покрета "Нема назад, иза је Србија" чији је члан Александар Јерковић носилац листе "Ми – глас из народа" саопштено је да очекују да ће њихови коалициони партнери из удружења "Ми" ускоро позитивно одговорити на позив тог покрета да организују заједнички састанак, на коме ће разменити ставове по питању одлука које се тичу београдских избора, али и о актуелним дешавањима на Космету, као и о наставку будуће сарадње.

Патриотски покрет "Нема назад, иза је Србија" сматра да је веома важно што је изборни процес званично окончан у законом прописаном року и захваљује свима који су учествовали на овим изборима, а нарочито оним грађанима који су подржали Коалицију "Ми – глас из народа", чији су носиоци били Бранимир Несторовић, на републичкој, и председник покрета Александар Јерковић, на београдској листи.

"Сви гласачи који су изашли на изборе су нам важни, јер су тиме показали грађанску одговорност, али се посебно захваљујемо онима који су допринели да на београдским изборима листа 'Ми – глас из народа – Александар Јерковић' освоји 5,4 одсто гласова. Тиме су нам дали прилику и обавезали нас да утичемо на бољу будућност Београда, који је у сваком смислу, привредном, социјалном и културном, покретачки мотор Србије", наводи се у саопштењу покрета "Нема назад, иза је Србија".

На ово Јерковићево саопштење реаговала је листа "Ми - глас из народа" саопштењем које преносимо у целости:

"'Ми - глас из народа' није био ни са ким у коалицији ни за републичке ни за градске изборе, нисмо на то ни имали право као удружење грађана. Стога ми и немамо коалиционе партнере с којима треба да се договарамо о било чему. Сви наши кандидати и за Народну скупштину Србије и за Скупштину Града Београда били су искључиво кандидати листе 'Ми - глас из народа'."

Потпредседник Српске напредне странке и кандидат за градоначелника листе "Александар Вучић – Београд не сме да стане", Александар Шапић, саопштио је раније данас да упућује јавни позив свим носиоцима мандата у Скупштини града Београда, а пре свега листи "Ми – глас из народа", Александар Јерковић, да уколико желе, разговарају о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године.

Јерковићев покрет огласио се саопштењем да одлука тек треба да се донесе, упркос ранијем саопштењу листе "Ми – глас из народа". Они су, наиме, одмах одговорили на Шапићев позив, понављајући своје раније опредељење – "у коалицију ни са ким".

"Поводом јавног позива потпредседника СНС-а и кандидата за градоначелника Београда Александра Шапића на разговоре о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године, 'Ми – глас из народа' овом приликом јавно понавља свој став да не подржавамо коалицију ни са коалицијом СНС–СПС, ни са потенцијалном коалицијом 'Србија против насиља' и НАДА", поручили су раније из "Ми".

image