Србија и Балкан

"Данас": Србија против насиља добила позив ЕП да присуствује усвајању Резолуције о изборима

Европски парламент игра кључну улогу у подстицању демократских вредности људских права и владавине права у Србији, као и на целом Западном Балкану, пише у позиву који је Виола фон Крамон упутила коалицији Србија против насиља
"Данас": Србија против насиља добила позив ЕП да присуствује усвајању Резолуције о изборимаwww.globallookpress.com © Panoramic/Keystone Press Agency

Чланови коалиције Србија против насиља добили су позив Европског парламента да присуствују седници тог тела када се буде расправљало о изборним нерегуларностима и усвајала резолуција, 8. фебруара у Стразбуру.

Позив, у који је "Данас" имао увид, потписала је Виола фон Крамон, посланица Европског парламента из странке Зелених.

Назив седнице, који пише у позиву, гласи: "Србија – демократија на раскрсници".

Очекује се да на том заседању буде изгласана резолуција о изборима у Србији, који су одржани 17. децембра прошле године.

"Дискусија на панелу биће прилика да отворимо дијалог о тренутном стању демократије у Србији и адресирамо изазове након 17. децембра. Желела бих да нагласим важност напора које преузима ЕП у очувању демократије у Србији. Европски парламент игра кључну улогу у подстицању демократских вредности људских права и владавине права у Србији, као и на целом Западном Балкану", пише у позиву Виоле фон Крамон.

Коалиција Србија против насиља сутра ће одржати састанак на којем ће одредити ко ће од њених представника учествовати на седници Европског парламента.

image