Поремећаји у снабдевању водом у три београдске општине током викенда

Стабилизација снабдевања водом се очекује у току ноћи између недеље, 4. фебруара, и понедељка, 5. фебруара

Потрошачи у три београдске општине имаће проблема са снабдевањем водом током викенда. Из Јавно комуналног предузећа "Београдски водовод и канализација" су саопштили да ће пад притиска и прекиде у снабдевању водом осетити потрошачи на општинама Нови Београд, Земун и Сурчин од суботе 3. фебруара у 21 час. Како су навели, узрок за прекиде у снабдевању је су неодложних радови на превезивању хидротехничког објекта на водоводни систем.

Стабилизација снабдевања водом се очекује у току ноћи између недеље, 4. фебруара, и понедељка, 5. фебруара.

За приоритетне потрошаче ће током радова бити обезбеђене ауто-цистерне са водом за пиће. Моле се грађани да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.

Из "Водовода" су навели да ће најављени радови обезбедити да снабдевање водом и надаље буде поуздано и редовно.

Они су указали да при сваком успостављању снабдевања водом за пиће након прекида, долази до пролазне појаве боје и мутноће и објаснили да се ова нежељена појава превазилази испирањем цеви, односно отварањем славина и испуштањем воде у средње јаком млазу, све до тренутка када вода добије своје уобичајене карактеристике.

За све додатне информације потрошачи се могу обратити Сервисном центру Града Београда на број телефона 11-0-11 или на бесплатни број 0800 11-00-11 за све позиве из фиксне телефоније, а информације о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на порталу ЈКП "Београдски водовод и канализација".