Србија и Балкан

Заједно: Нећемо присуствовати седници Скупштине Србије

Они сматрају да коалиција "Србија против насиља", на чијој листи су наступали на изборима, не треба да се појави на седници скупштине, да би се избегло, како кажу, давање легитимитета властима у Србији
Заједно: Нећемо присуствовати седници Скупштине Србије© Milos Tesic/ATAImages

Странка Заједно писмом је обавестила партнере из европске породице зелених партија да неће присуствовати конститутивној седници Народне скупштине Србије која је заказана за 6. фебруар.

Они сматрају и да коалиција "Србија против насиља" на чијој листи су наступали на изборима не треба да се појави на седници скупштине, да би се избегло, како кажу, "давање легитимитета властима у Србији" које су према њиховој тврдњи извршиле изборну крађу.

Странка Заједно наводи да је један од њихових партнера у коалицији већ одлучио да не присуствује конститутивној седници, наведено је у саопштењу.

Председник Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута рекао је за лист "Данас" да је коалиција "Србија против насиља" на данашњем састанку донела одлуку поводом конститутивне седнице Скупштине Србије, али да не желе да је открију.

Он је рекао да је састанак био успешан и да ће чланице коалиције СПН наступити јединствено.

Према наводима медија, на седници Председништва ДС заузет је став да њихови посланици не присуствују седници парламента.

Чланови коалиције "Србија против насиља" добили су позив Европског парламента да присуствују седници тог тела 8. фебруара када се буде расправљало о изборима у Србији и усвајала резолуција, а позив је потписала посланица из странке Зелени Виола фон Крамон.

image