Јевтић у Вашингтону: Куртијев режим хоће Србима да укине сваки елемент живота на КиМ

Током Јевтићевог састанка са конгресменима и директорком послова Стејт департмента за Јужну и Централну Европу доминантна тема била одлука о укидању динара где се говорило о свим последицама те одлуке Приштине

Председник општине Штрпце и потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је, током посете Вашингтону, да је дубоко разочаран и забринут оним што Приштина ради и оценио да је крајње време да међународна заједница учини нешто како би зауставила Аљбина Куртија у намери да исели преостали српски народ на Косову и Метохији.

Јевтић борави у званичној посети Вашингтону, где је поред присуства традиционалном Молитвеном доручку, имао састанке у Конгресу и Стејт Департменту, саопштила је прес служба градоначелника Штрпца.

На састанку са конгресменима Робертом Адерхолтом, Џоном Мулинеаром и Трејси Меном, он је говорио о тешком положају Срба на КиМ као резултат политике актуелног режима у Приштини, који свакодневним различитим акцијама и одлукама спроводи процес протеривања српског народа са КиМ.

Како се наводи, Јевтић је говорио и о последицама досадашњих одлука тзв. Владе Косова са посебним акцентом на последњу одлуку о укидању динара која ће бити директан удар на егзистенцију српског народа на Косову.

Он је конгресмене на састанку упознао са тим да су Срби свакодневно изложени различитим видовима притисака, да су хапшени и притварани без основа, да им се одузима имовина, те да се административно централизују сви процеси како би се онемогућило управљање у општинама у којима су Срби већина.

Рекао је, такође, да се узурпирају ресурси локалних самоуправа, као што је то случај са ски центром Брезовица, а последње акције упада у здравствене установе и хапшење здравствених радника, како је рекао, најбољи су показатељ да се актуелни режим у Приштини неће зауставити докле год се Србима не укине сваки елемент живота на КиМ.