Србија и Балкан

Златан Арсић ослобођен оптужбе да је наводно починио ратни злочин на КиМ (ВИДЕО)

Како је навело судско веће, Златану Арсићу данас ће бити укинут притвор
Златан Арсић ослобођен оптужбе да је наводно починио ратни злочин на КиМ (ВИДЕО)© РТ Балкан

Судско веће у Приштини донело је ослобађајућу пресуду у случаја Златана Арсића из Ајновца код Косовске Каменице, јер тужилаштво није успело да докаже чињеницу да је Арсић починио кривично дело "ратни злочин".

У пресуди се наводи да Арсић није крив за дела која му се према оптужници стављају на терет.

Како је навело судско веће, Златану Арсићу данас ће бити укинут притвор.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је 28. јула прошле године пред Посебним одељењем Основног суда оптужницу против Златана Арсића због наводно почињеног ратног злочина против цивилног становништва у Косовској Каменици.

Од 2003. године Арсић је активни припадник новоформиране полицијске службе на Косову и Метохији. Добио је полицијски орден 2017. године.

Из његове породице су након хапшења пренели да није био српски полицајац, јер је у време за које га оптужују имао 19-20 година.

Златанов отац Предраг испричао је тада РТС-у да зна особу албанске националности која га је оптужила. Из суседног је села Беривојце.

Са његовом породицом Арсићи нису имали неспоразуме. Напротив, као поштар, Предраг Арсић им је редовно односио пошиљке.

Тврди да је Албанац Б. М. помешао Арсића са неком другом особом, која му је 1999. године у униформи на пијаци у Каменици одузела бокс цигарета уз претњу оружјем.

Арсића је полиција по тој пријави већ испитивала 2017. године, и он је тада негирао све наводе, те је и ослобођен. Пет година од испитивања, Златана су ухапсили.

image