Србија и Балкан

Председник Општине Штрпце: Тужбе и претње ме неће уплашити

Ова тужба је само део процеса политике актуелног режима против сваког Србина који јасно каже да не пристаје да буде понижаван и нападан, навео је Далибор Јевтић
Председник Општине Штрпце: Тужбе и претње ме неће уплашити© Milos Tesic/ATAImages

Председник Општине Штрпце Далибор Јевтић написао је на друштвеној мрежи Фејсбук да га је тужио бивши припадник тзв. КБС Азем Куртај због његових ставова након рањавања Милоша и Стефана Стојановића из Готовуше, 6. јануара прошле године.

"Након повратка из Вашингтона, на столу у канцеларији ме је јутрос сачекала тужба  адвоката/друштва адвоката 'Кервеши партнерс' који заступају Азема Куртаја, а у вези са мојим ставовима након рањавања Милоша и Стефана Стојановића из Готовуше, 6. јануара 2023. године. Мој став и мишљење поводом оног што је Азем Куртај учинио на Бадњи дан 2023. године када је ранио Стефана и Милоша, није се и неће променити", нагласио је Јевтић.

Како је истакао, никакве тужбе и све претње које на директан, овакав, и индиректан начин добија га неће поколебати нити уплашити.

"Нити по овом нити по другим питањима која се односе на положај, живот мојих суграђана и мојих сународника, нема компромиса у борби за истином и правдом! Не прихватам да се од оног ко је на Милоша и Стефана пуцао прави жртва. Док су многи Срби данас у притвору без икаквих доказа, неко ко пуца на српску децу слободно шета. Ако је неко помислио да ће ме 'ућуткати' тужбом, грдно се вара. Мене грађани нису бирали да ћутим на све оно што угрожава интересе тих истих грађана", написао Јевтић.

Наглашава да ова тужба је само једна у низу притисака које његове колеге и он трпе само зато што говоре и залажу се за истину, за правду и бољи положај грађана.

"Ова тужба је само део процеса политике актуелног режима против сваког Србина који јасно каже да не пристаје да буде понижаван и нападан. Актуелни режим у Приштини је укинио демократију на Косову, а након укидања демократије почео је процес укидања живота једног народа на овим просторима", сматра он.

"Питање за међународну заједницу: Докле ће те то толерасати?", закључио је Јевтић.

image