Србија и Балкан

Славица Ђукић Дејановић за РТ Балкан: Ништа од продужетка мини-распуста

Епидемиолошка ситуација је уобичајена за ово доба године, истакла је министарка просвете, додајући да ђаци неће ићи у школу само 15. и 16. фебруара због Дана државности
Славица Ђукић Дејановић за РТ Балкан: Ништа од продужетка мини-распуста© Pixabay

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић рекла је да не постоји ни један разлог да би мини-распуст за школарце почео у понедељак.

"Епидемиолошка ситуација у нашој земљи је уобичајена за ово доба године", рекла је Ђукић Дејановић за РТ Балкан, додајући да ђаци неће ићи у школу само 15. и 16. фебруара због Дана државности.

Како је нагласила, данас су контактирани Институт за јавно здравље "Др Милан Јовабновић Батут", као и Министарство здравља.

Подсетимо, јуче се овим поводом огласило и званичним саопштењем Министарство просвете, јер су се у појединим медијима појавиле спекулације да би мини-распуст могао да почне раније.

Из тог Министарства су нагласили да није упућен никакав захтев директорима школа, који се односи на изјашњавање по питању продужетка Сретењског распуста на целу следећу недељу, нити је оваква иницијатива до сада стигла Министарству просвете.

image