Србија и Балкан

Вучевић о резолуцији ЕП: Оптужили су целу Србију

Иза приче о нерегуларним изборима крије се напад на целу државу, на наш однос према Косову и Метохији, Републици Српској, али и према Русији којој једини у Европи нисмо увели санкције
Вучевић о резолуцији ЕП: Оптужили су целу Србију© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

Крајње забрињавајуће је да су представници опозиције ишли у Стразбур и говорили све најгоре о сопственој држави и сопственим грађанима, рекао је министар одбране Србије и председник Српске напредне странке Милош Вучевић коментаришући резолуцију Европског парламента о локалним и парламентарним изборима у Србији.

"Нису они нападали Александра Вучића, ни неку странку, него су практично оптужили целу Србију. Наравно да је персонификација свега онога што се напада кроз ЕП Александар Вучић јер брани Србију, али нису у питању избори. У питању је наш однос према Косову и Метохији, према Републици Српској, Руској Федерацији", изјавио је Вучевић.

Прецизирао је да представници опозиције који сада траже истрагу о изборима у Србији уједно траже и да се одрекнемо КиМ, да подржимо ревизију Дејтонског споразума, тј. да дефакто укинемо Републику Српску, али и да уведемо санкције Руској Федерацији, те подсетио на то да је Србија једина европска држава која није увела санкције РФ.

"Све је то разлог да се искористи овај тзв. повод и притужба око избора који су максимално били фер и демократски, са највећим бројем посматрача и са најмањим бројем притужби, жалби, приговора", рекао је председник СНС-а.

Напоменуо је и да су све странке имале представнике, од бирачких одбора до Републичке изборне комисије (РИК), као и да је више међународних институција и организација учествовало у контроли и надзору спровођења изборног процеса.

"Владајућа странка скратила је себи мандат на захтев тог дела опозиције и расписала изборе на захтев опозиције која је данас ишла у Стразбур да пљује сопствену државу и грађане, да би нам то данас у Резолуцији ставили на терет. Да смо, не знам шта, недемократски урадили тиме што смо изашли на ванредне изборе. Можете да видите читав низ бесмислених оптужби на рачун наше државе, а истовремено имамо врло важну седницу СБ УН", рекао је он.

Вучевић је закључио речима да очекује да ће Вучић на најбољи могући начин указати на све оно што се дешава српском народу на Косову и Метохији, "какав терор се спроводи над нашим сународницима".

image