Србија и Балкан

Додик: Престанак мешања у унутрашње ствари у БиХ биће победа за све

Председник РС је након састанка лидера владајућих странака на нивоу БиХ истакао да ће у марту учествовати на економском форуму у Анталији да би видео како "ови велики мисле да реше овај неред у свету"
Додик: Престанак мешања у унутрашње ствари у БиХ биће победа за све© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/

Председник Републике Српске Милорад Додик је рекао да ће велика победа за све у БиХ бити када се отклоне од оних који се мешају у унутрашње ствари земље.

Нисмо ми оптерећени као што је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, који покушава све да "развали", рекао је Додик на конференцији за новинаре након састанка партнера у власти на нивоу БиХ.

Он је истакао да је извршни директор за Европу у Европској служби за спољне послове Ангелина Ајхорст рекла да се слаже са свим оним што усагласе лидери у БиХ, а онда Марфи у интервјуу каже да "то не долази у обзир".

Додик је нагласио да онда има смисла и то што ће ићи у Русију и у Белорусију, а касније и у Анталију, где се почетком марта одржава економски форум на који је позван, као и представници из ФБиХ и Председништво БиХ.

"Учествоваћу да видим како ови велики мисле да реше овај неред у свету, поручио је председник РС.

Састанку су присуствовали председници СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић, те лидери "Тројке" коју чине председници СДП-а Нермин Никшић, Народа и правде Елмедин Конаковић и Наше странке Един Форто.

На састанку су били и потпредседници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, те председници Уједињене Српске Ненад Стевандић и Демоса Недељко Чубриловић.

image