Србија и Балкан

Вучић: Ђурић се враћа у Србију, верујем да ће обављати важну функцију

Вучић је на инстаграм профилу "будућностсрбијеав" објавио фотографију са Ђурићем из Њујорка, где су у четвртак присуствовали седници Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији
Вучић: Ђурић се враћа у Србију, верујем да ће обављати важну функцију© Milos Tesic/ATAImages

Председник Александар Вучић најавио је данас да се амбасадор Србије у САД Марко Ђурић враћа у земљу и изразио уверење да ће он обављати једну од веома важних функција.

Вучић је на инстаграм профилу "будућностсрбијеав" објавио фотографију са Ђурићем из Њујорка где су у четвртак присуствовали седници Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији.

"Својевремено, када би се у Поморављу Биџа појавио са Милошевићем, људи су питали ко је тај који стоји поред Добривоја Будимировића. Тако ће, надам се, једног дана, људи да питају ко је био тај што је стајао поред Марка Ђурића. Елем, Марко се враћа у Србију и верујем да ће обављати једну од веома важних функција у нашој земљи", написао је Вучић у објави.

Марко Ђурић функцију амбасадора Србије у Вашингтону обавља од октобра 2020. године. Пре тога је седам година провео на челу Канцеларије за Косово и Метохију, где је га је након одласка у САД наследио актуелни директор Петар Петковић.

Члан је Српске напредне странке (СНС) од оснивања, а од 2016. обавља и функцију једног од потпредседника.

image