Лучић: У току дана корисници на северу КиМ добиће мобилни сигнал, кривична пријава против Хетемија

Прекид је намерно изазван тако што је други мобилни оператор кога очигледно подржавају представници привремених приштинских институција, на згради Општине Лепосавић поставио свој репетитор и прекинуо сигнал Телекома, објаснио је директор српске компаније

Генерални директор "Телекома Србије" Владимир Лучић изјавио је да ће у току данашњег дана око 5.000 корисника на северу Косова и Метохије добити мобилни сигнал.

Лучић је навео да ће алтернативним путем бити повезане две базне станице које се налазе у северном делу Косова и Метохије. Он је за РТС изјавио да није било прекида сигнала фиксне телефоније, интернета и телевизије.

Како је објаснио, прекид је намерно изазван тако што је други мобилни оператор "Вала", кога, како каже Лучић, очигледно подржавају представници привремених приштинских институција, на згради општине Лепосавић поставио свој репетитор и прекинуо сигнал Телекома.

"Нажалост, тај председник општине (Љуљзим Хетеми) је наставио да прави инциденте, тако што нас није пустио у зграду општине, говорећи да само он може то да скине и да нас неће пустити да отклонимо квар. Ми смо поднели кривичну пријаву против њега, зато што је грубо злоупотребио службени положај, уништавао приватну својину и намерно прекинуо сигнал људима, искључиво зато што су Срби, а нама прекинуо сигнал и узима опрему, искључиво зато што смо српска компанија", рекао је он.

Лучић је нагласио и да су о овом инциденту обавештене све амбасаде и међународна заједница.

"Надам се да ће они да притисну приштинску администрацију, да на исти начин како су они подносили кривичне пријаве и приводили Србе са севера, говорећи да то раде због неког насилног понашања, ову врсту насилног понашања које потиче чак од човека којег су ставили да води општину, санкционишу и приведу", рекао је генерални директор "Телекома Србија".

Оно што је најбитније, рекао је Лучић, јесте да ће "Телеком Србија" алтернативним путем повезати базне станице и да ће људи данас добити сигнал.

"Али нећемо дозволити да овај инцидент остане тек тако заборављен него ћемо се потрудити да човек који је нама уништио имовину, који је спречио да два дана људи имају сигнал, ипак одговара за то", истакао је он.