Покрет социјалиста: Док је Вучић на челу Србије, Хрватска може да пали само лутке

У Хрватској је мржња према Србима и Александру Вучићу доминантна увек, а посебно када Србија и њен председник бележе успехе и победе, поручују из Покрета социјалиста

Покрет социјалиста чији је оснивач Александар Вулин саопштио је данас да, док је Александар Вучић на челу Србије, Хрватска може да пали само лутке.

"Нека више не маштају о томе да ће да пале Србе, српске куће, српске цркве и имања, нека више не маштају да ће добити "Олују" без одговора. Лутке са ликовима најистакнутијих Срба су једино што Хрвати могу да спале", поручили су у Покрету социјалиста реагујући на паљење лутке са ликом председника Вучића у Каштелима, у Хрватској.

У саопштењу се истиче да је у Хрватској мржња према Србима и Александру Вучићу доминантна увек, а посебно када Србија и њен председник бележе успехе и победе.

Додаје се да, као што су четрдесетих и деведесетих година спаљивали живе Србе у Хрватској, тако су и 2024. године, у свечаној, карневалској атмосфери, Хрвати спалили лутку са ликом председника Србије и свих Срба Александра Вучића.

"Шта друго и очекивати од нације која се поноси усташама Степинцем, Будаком и Францетићем, ломаче су јој историја", закључује се у саопштењу Покрета социјалиста.

Последњег дана карневала у Каштел Старом запаљене су лутке у лику председника Србије Александра Вучића и руског председника Владимира Путина, а током карневала у Каштелима у више наврата спаљиване су лутке лидера Самосталне демократске српске странке Милорада Пуповца и хрватског премијера Андреја Пленковића.