Србија и Балкан

РТ Балкан сазнаје: За три године издато 13 таблица са регистарским ознакама градова на КиМ

Неће се издавати нове таблице, али ће се постојеће и даље користити, а чак и у случају да се изгубе или украду биће замењене истим таквим
РТ Балкан сазнаје: За три године издато 13 таблица са регистарским ознакама градова на КиМGetty © Carsten Koall / Stringer

Како сазнаје РТ Балкан, у последње три године издато је 13 таблица са регистарским ознакама градова на Косову и Метохији.

Тренутно има око 9.000 аутомобила са таквим таблицама.

Договорено је да се неће издавати нове таблице, али ће се постојеће користити, а чак и у случају да се изгубе или украду биће замењене истим таквим. Такође, кад истекне регистрација, биће обновљена као и до сада са ознакама градова на Космету.

Београд и Приштина постигли су синоћ договор у вези са регистарским таблицама, чему су претходиле најаве да ће од 24. новембра бити кажњавани возачи који немају таблице тзв. Косова, што је изазвао велико узнемирење међу српским живљем на Космету.

Како је на свом Твитер налогу објавио шеф европске дипломатије Жозеп Борељ, према договору, Србија ће престати да издаје нове регистарске таблице са називима градова на КиМ, док ће "Косово" обуставити даље радње у вези са пререгистрацијом возила.

У наредним данима обе стране биће позване у Брисел на разговоре о даљим корацима.

 

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner