Додик: Изјава председника Црне Горе је увреда за Републику Српску

Јаков Милатовић је рекао да је посета Додика Подгорици била помало чудна

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да изјава председника Црне Горе Јакова Милатовића да ће посетити и да познаје само БиХ, без ентитета, представља увреду за Републику Српску и негирање Дејтонског мировног споразума.

Додик је навео да је био у посети Скупштини Црне Горе и председнику Скупштине Андрији Мандићу, да не познаје унутрашњу комуникацију структура власти у Црној Гори, али да није ни очекивао да ће да га позове Милатовић, нити да се састане са њим.

"Како ће проћи кад буде дошао у Сарајево, видећемо. Јер можда га и пустимо да се састане само с муслиманима, али то онда није БиХ", навео је Додик на Иксу.

Додик је изразио наду да ће у наредном периоду јачати оне снаге које ће вратити Црну Гору у савезништво са Србијом и у заједништво са српским народом.

Подсетимо, Милатовић је рекао да је посета Додика Подгорици била помало чудна.

"Господин Додик је председник Републике Српске, моји ставови о Босни и Херцеговини су веома јасни и доживљавам је као једну целовиту државу и ту је сва прича коју имам са господином Додиком у том смислу завршена. Нисам ништа оћутао. Да имамо људе који имају јасно изражене ставове, другачије би било. Моји ставови о БиХ су врло јасни", рекао је Милатовић и додао да у организацију посете нису били укључени ни он ни влада.