Узбуна у Подгорици због НАТО-а: Министар најавио да ће испитати зашто Црногорци мање воле Алијансу

Након што је генерални секретар Јенс Столтенберг објавио да је подршка Црногораца чланству у НАТО пала 12 одсто, уследила је реакција из Подгорице

Министар одбране Драган Краповић изјавио је да ће ресор којим руководи детаљно анализирати последње истраживање које се односи на подршку грађана чланству у НАТО, и поручио да ће у складу са тим и другим релевантним подацима ускладити стратегију.

Краповић је казао да су евидентне разлике у истраживању које су рађене у више наврата у последњих 18 месеци, а које се конкретно односе на проценат подршке чланству у НАТО-у.

"Верујем овом истраживању, верујем да су га радиле кредибилне институције и организације. Морамо имати у виду да се оваква истраживања раде на одређеној, бројчано лимитираној групи кроз одређену методологију која не мора увек да буде тачна", рекао је Краповић на данашњој седници Одбора за безбедност и одбрану.

У неким истраживањима је подршка чланству у НАТО-у већа, тврди црногорски министар.

"Истраживања су добра и треба их узети у разматрање о комуникацији са јавношћу. Ми ћемо и ово истраживање у Министарству одбране детаљно анализирати и наравно у складу са тим и другим релевантним подацима ускладити нашу стратегију, и рекао бих у континуитету доприносити да Црна Гора као мала држава има одређени степен сигурности у глобалним превирањима кроз чланство у овом тренутку најјачем војно политичком савезу на свету", казао је Краповић.