Србија и Балкан

"Нећемо заборавити": У српској амбасади у Москви биће одржана комеморација поводом НАТО агресије

На овом догађају биће откривена спомен-плоча у знак сећања на жртве агресије под називом "Можемо да опростимо – нећемо заборавити"
"Нећемо заборавити": У српској амбасади у Москви биће одржана комеморација поводом НАТО агресије© Амбасада Србије у РФ/ Уступљена фотографија

Амбасада Србије у Москви организоваће данас у 18 часова комеморацију поводом 25. годишњице од почетка НАТО агресије на Србију. На овом догађају биће откривена спомен-плоча у знак сећања на жртве агресије под називом "Можемо да опростимо – нећемо заборавити", саопштено је из амбасаде.

Осим откривања спомен-плоче у знак сећања на жртве, на овом догађају присуствоваће Горан Петронијевић, један од најугледнијих адвоката у Србији, који ће представити на руском језику књигу "НАТО на суђењу историје", наводи се у саопштењу.

"Треба напоменути да је Петронијевић био судија током НАТО агресије, а потом и члан судског већа које је главне учеснике овог злочина осудило на двадесет година строгог затвора. Његов боравак у Москви као посматрача председничких избора изузетна је прилика да се на овом скупу чује поуздано сведочење о догађајима из 1999. године, као и каснијим догађајима у Србији", додаје се.

На догађај су позвани посланици Државне думе и Савета Федерације, чланови група пријатељства и сарадње са Србијом, запослени у Министарству спољних послова Руске Федерације, представници Владе Русије и Председничке администрације, представници научних и културних институција, а очекује се и обраћање амбасадора Србије у Москви Момчила Бабића, истиче се у саопштењу.

image