Србија и Балкан

Одржан састанак Светског савета за мир у Београду: Резолуција 1244 темељ за решавање питања KиМ

Учесници састанка осудили су НАТО агресију на Савезну Републику Југославију 1999. године и изразили потпуну солидарност са Србијом у њеним напорима за решење питања Косова и Метохије у складу са резолуцијом 1244 СБ УН и Уставом Србије
Одржан састанак Светског савета за мир у Београду: Резолуција 1244 темељ за решавање питања KиМ© Београдски форум за свет равноправних

У Београду је одржан састанак секретаријата Светског савета за мир, у чијем раду су учествовали представници 20 земаља.

На састанку су говорили председник Светског савета за мир Палаб Сенгупта, европосланик и секретар савета Атанасиос Пафилис, национални херој Кубе и председник кубанског Института за пријатељство са народима Фернандо Гонзалес Љорт и председник Беoградског форума за свет равноправних и некадашњи министар спољних послова Живадин Јовановић.

На данашњем састанку учесници су осудили НАТО агресију на Савезну Републику Југославију 1999. године и изразили потпуну солидарност са Србијом у њеним напорима за решење питања Косова и Метохије у складу са резолуцијом 1244 СБ УН и Уставом Србије.

Наиме, сви учесници данашњег састанка учествоваће на великој међународној конференцији "Од агресије до новог праведног поретка", која ће се одржати сутра, 22. марта и суботу, 23. марта, у Свечаној сали Дома војске Србије.

На конференцији ће учествовати, поред високих домаћих личности, око 100 страних учесника из Русије, Кине, Италије, Немачке, Кубе, Швајцарске, Грчке, Португала и других земаља.

image
VV inauguration
banner