Србија и Балкан

Честитке Милошу Вучевићу на избору за мандатара: "Логичан и одличан избор"

Мандатару за састав нове владе честитали су министри у влади, страначке колеге и коалициони партнери
Честитке Милошу Вучевићу на избору за мандатара: "Логичан и одличан избор"© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Министри у влади, страначке колеге и коалициони партнери упутили су данас честитке Милошу Вучевићу, кога је председник Србије Александар Вучић предложио за мандатара за састав нове владе.

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић честитала је данас председнику Српске напредне странке Милошу Вучевићу избор за мандатара за састав нове владе Србије.

"Честитам мом пријатељу, колеги и саборцу из Српске напредне странке Милошу Вучевићу на избору за мандатара нове Владе Србије. Сигурна сам да ће Влада на чијем ће бити челу наставити да води Србију победничким путем који је трасирао председник Александар Вучић. Драги Милоше, срећно и храбро у нове победе!", написала је Брнабић на платформи X.

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали упутио је најискренији честитке Милошу Вучевићу наводећи да је он одговоран и озбиљан, и да савесно и вредно обавља свој посао.

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић навео је у честитки да је "избор Милоша Вучевића за мандатара логичан и одличан избор председника Александра Вучића и Српске напредне странке".

"Ми смо одлично сарађивали у влади и између наших политичких партија, и желим му пуно успеха", рекао је Дачић, а наводи се у саопштењу МСП.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и члан Председништва СНС-с Горан Весић такође је честитао Милошу Вучевићу. Он је честитку упутио преко Инстаграма уз фотографију са Вучевићем.

"Честитам свом колеги, министру одбране, Милошу Вучевићу на предлогу да буде мандатар за састав нове Владе Републике Србије! Милош је патриота, образован, доследан, способан, искусан и упоран политичар", поручио је Весић.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић такође је упутила честитке на свом Инстаграм налогу.

"Изабрана је права особа, чија је посвећеност и визија права инспирација за све грађане Србије! Уверена сам да ћеш заједно са Александром Вучићем водити нашу земљу ка још већим висинама!", поручила је Ђедовић Хандановић.

Честитку је упутила и министарка пољопривреде Јелена Танасковић која му је пожелела много успеха, као и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић.

"Драгом саборцу, брату и председнику наше Српске напредне странке Милошу Вучевићу, од срца честитам на мандату за састављање нове владе добијеном од нашег председника Александра Вучића. Србија не сме да стане! Живела Србија", написао је Селаковић на свом Инстаграм налогу.

Министарка за заштиту животне средине и потпредседница СНС Ирена Вујовић навела је у својој честитики да је сигурна да ће Вучевић важну функцију обављати одговорно и посвећено као и све претходне.

"Са Милошем Вучевићем на челу, нема сумње да ће нова влада наставити да заступа интересе Србије и њених грађана и да ће следећи пут напретка и развоја који је трасирао председник Александар Вучић", написала је Вујовић на Инстаграму.

Честитала је и министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић уз поруку "за нове победе, за даљи напредак наше земље, за још јачу и снажнију Србију, за наше грађане и децу, да имају још бољи живот".

Министарка културе Маја Гојковић је у честитала мандатару Вучевићу истакла уверење да ће нова влада радити у најбољем интересу наше земље.

Члан Председништва СНС-а Мирсад Ђерлек је на Инстаграму уз фотографију предложеног мандатара Милоша Вучевића упутио честитке.

"Желим много среће, успеха и нових победа! Живела Србија!", написао је Ђерлек.

image
VV inauguration
banner