Председник о Куртијевој претњи тужбом: Преко институција СЕ подносиће тужбене захтеве против Србије

То је део масивног плана за притисак на Србију и српски народ о којем сам говорио пре два дана, додао је председник Србије

Не бавимо се тиме шта прича Аљбин Курти, он не може да подноси тужбе међународним судовима јер нису међународно призната земља, али он прети тиме због Савета Европе (СЕ), рекао је председник Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара о Куртијевој најави тужбе против Србије за наводни геноцид.

"Западне земље су му омогућиле да уђе у СЕ, он ће да користи институције СЕ да преко њих подноси тужбене захтеве против Србије. То је део масивног плана за притисак на Србију и српски народ о којем сам говорио пре два дана. Али, издржаћемо и победићемо", нагласио је Вучић.

Након обиласка јединица ратног ваздухопловства и противваздушне одбране на аеродорму "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, новинари су питали Вучића  и о изјави министра у влади БиХ Елмедина Конаковића да би показао "храброст и људскост када би подржао резолуцију о осуди геноцида у Сребреници".

Није ми проблем да се поклоним жртвама бошњачког народа, то сам учинио, да искажем саучешће свим породицама, рекао је Вучић.

"Све што је њима проблем јер никада то нису урадили на стратиштима српског народа ни у Српској ни у Србији јер ваљда Срби нигде нису убијени. Волим и поштујем бошњачки народ. Али слушам годинама лажи да сам пуцао снајпером по Сарајеву, да сам био на ратишту. Џабе говорите колики су лажови. А кад покажете људскост, онда га дочекате тако што га линчујете", рекао је Вучић.

Он је додао да питање резолуције и подршке истој није питање људскост већ да се то тражи због правно-политичких консеквенци.

Коментаришући наводе опозиционара и увреде на рачун мандатара за састав нове владе, председник Србије је рекао да је Вучевић частан и озбиљан човек.

"За разлику од оних који су са таквом лакоћом бацали погрде на њега и не трудећи се да покажу пристојност. Кога год да сам предложио они би реаговали на исти начин", закључио је Вучић.