Србија и Балкан

Вулићева: Да ли ће коалиција "Тројка" под скуте Марфију?

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић сматра да је могуће да се представници власти на нивоу БиХ договоре
Вулићева: Да ли ће коалиција "Тројка" под скуте Марфију?© Уступљена фотографија/РТ Балкан

По закључцима дајемо прилику договору и разговору, имамо времена да видимо да ли ће се колеге из коалиције "Тројка" одлучити за преговарачки сто заједно са СНСД-ом и ХДЗ-ом, или ће ипак "под скуте" Мајклу Марфију, поручила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Верујем, каже Вулићева, да можемо постићи договор, који је у интересу свих народа у БиХ.

"Свакако да ћемо наћи пут за решавање свих ових питања. А када су у питању закључци НСРС, свакако када прођу одређени рокови који су дефинисани, да ћемо приступити реализацији и предлагању истих", нагласила је Вулићева.

Када су у питању санкције САД званичницима Републике Српске, Вулићева је поручила да је то злочин без казне и преседана.

"Да ли мислите да министар правде Милош Букејловић финансира терористичке организације? Стављају га у исту раван са Бин Ладеном. Да ли је то нормално? Да ли је то демократија? Ово је ништа друго већ ускраћивање живота. Ово није ни европски, ни парламентарно, ни људски, ово је једном речју злочин", истакла је Вулићева.

Она каже да управо они који уводе санкције развијају "црни новац" и "црно тржиште".

"Да ли мислите да ћемо ми дозволити да одређене наше колеге буду без новца. Нас шест посланика сви дамо по хиљаду КМ, зар мислите да ћемо дозволити да српски члан Председништва БиХ буде без накнаде или плате", додала је Вулићева.

image