Србија и Балкан

КФОР завршио вежбу "Бронзана сабља 2024" на КиМ

Вежба "Бронзана сабља 2024" која је одржана у кампу "Вилађо Италија" имала је за циљ процену оперативне спремности јединица и тестирање процедура за брзо распоређивање
КФОР завршио вежбу "Бронзана сабља 2024" на КиМwww.globallookpress.com © Sina Schuldt

Регионална команда Запад мисије КФОР-а завршила је данас вежбу "Бронзана сабља 2024" одржану у кампу "Вилађо Италија" која је имала за циљ процену оперативне спремности јединица и тестирање процедура за брзо распоређивање.

"Вежба под називом 'Бронзана сабља 2024' представљала је низ заједничких активности на управљању кризама и одржавању јавне безбедности које су спровели различити национални контингенти додељени КФОР-у. То је укључивало контролу нереда, уклањање препрека на путу, хеликоптерску медицинску евакуацију, евакуацију зграда и распоређивање трупа", наводи се у саопштењу КФОР-а.

Додаје се да завршетак вежбе представља значајно достигнуће у сталним напорима КФОР-а да одржи безбедно окружење за све заједнице на КиМ.

"Посвећеност и професионализам који су показали сви учесници одражавају нашу чврсту посвећеност да допринесемо трајној безбедности широм Косова", рекао је командант мисије КФОР-а генерал-мајор Озкан Улуташ.

image
VV inauguration
banner