Србија и Балкан

Одузима се имовина Радоичића, иде у руке Косовске полиције; Српска листа: На делу застрашивање Срба

Tзв. Косовскa полицијa je у сарадњи са Агенцијом за управљање одузетом имовином у Северној Митровици конфисковала три некретнине Милана Радоичића - ресторан 'Греј', један апартман на шестом спрату у истом месту где је и ресторан, као и Радоичићеву вилу у Зубином Потоку.
Одузима се имовина Радоичића, иде у руке Косовске полиције; Српска листа: На делу застрашивање Срба© Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency via Getty Images

Поводом наредбе премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да противправно и неосновано одузме имовину Милана Радоичића на језеру Газиводе, огласила се Српска листа.

Из Српске листе су казали да је Куртијев циљ додатна ескалација ситуације на Косову и Метохији.

"Циљ им је да се и Радоичићева деца протерају и иселе са КиМ, али и да се сви Срби застраше и да им се пошаље порука да им тамо нема места. Тамо где су ти честити дечаци одрастали и ишли у школу са својим вршњацима, планирали будућност и имали снове сада Куртијеви специјалци са дугим цевима без икаквог основа упадају и отимају њихов дом", пише у саопштењу.

Кажу да је то класичан етнички мотивисан прогон малолетника само зато што су деца Србина који не пристаје на Куртијев зулум.

"А то је уједно наставак исељавања Срба са КиМ под притиском режима у Приштини уз благонаклон став неких међународних представника", наводи се у саопштењу Српске листе.

Додају да је "угњетавање малолетне деце на тлу Европе у 21. веку најбољи доказ антисрпске политике режима у Приштини који чини све да Срби нестану са својих вековних огњишта, а да свако ко има кичму и ко не сагиње главу пред Куртијем буде протеран са ових простора, а у тој намери нису поштеђена чак ни деца".

"У име Српске листе и читавог српског народа питамо се да ли је притисак на исељавање Срба и српске деце постала нормална ствар и европска вредност 21. века? Да ли је кривица сваког од нас зато што је Србин, а то сасвим довољан основ за угњетавање и протеривање са ових простора? Да ли су међународни представници свесни да су ћутањем постали очигледни саучесници у протеривању Срба?", наводи се у њиховом саопштењу Српске листе.

"Косовска полиција": Конфискација ресторана и возила

Косовска полиција данас је запленила ресторан у Северној Митровици који је у власништву Милана Радоичића, кога Приштина терети за догађаје у Бањској.

Заменик директора полиције за регион Северне Митровице потврдио је случај, рекавши да је заплена још у току.

"Да, полицијски службеници настављају конфискацију", кратко је потврђено за "Коху".

Министарка правде Албулена Хаџију саопштила је дан раније да је почела примена Наредбе о забрани са привременом мером за одузимање некретнина. Истим решењем Министарство правде одузело је 31 превозно средство, која су уступљена Косовској полицији за њихове потребе. 

Заменик командира тзв. Косовске полиције за регион север Ветон Ељшани у сарадњи са Агенцијом за управљање одузетом имовином у Северној Митровици конфисковала три некретнине Милана Радоичића - ресторан 'Греј', један апартман на шестом спрату у истом месту где је и ресторан, као и Радоичићеву вилу у Зубином Потоку.

image
VV inauguration
banner