Град Београд одао почаст страдалима у шестоаприлском бомбардовању

Напад на Краљевину Југославију започет бомбардовањем Београда, 6. априла 1941. године од стране нацистичке Немачке, када је страдало око 4.000 грађана престонице

Секретарка за образовање и дечју заштиту Града Београда Александра Чамагић положила је данас венац на спомен обележје у Алеји страдалих у шестоаприлском бомбардовању.

Венце су положили представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници удружења и грађани који негују сећања на овај историјски период, као и представници дипломатског кора.

Одата почаст страдалим пилотима 

Шестоаприлско бомбардовање Београда обележено је данас и код Споменика пилотима браниоцима Београда на Земунском кеју где је Чамагић одала почаст страдалим пилотима Југословенског краљевског ратног ваздухопловства.

Поводом Дана сећања на почетак Другог светског рата венце су положили и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, државни секретар Министарства одбране генерал у пензији Миле Јелић, представници Војске Србије, представници војних удружења, борачких организација и грађани Републике Србије.

Положени венци и на фонтани "Врело живота" и у порти Вазнесењске цркве

Секретар за социјалну заштиту Петар Јорданов положио je венац на фонтани "Врело живота" испред Палате "Београд".

Јорданов је потом положио венац и на Гранитни крст у порти Вазнесењске цркве.

Венац су положили и представници Градске организације цивилних инвалида рата Београда.

Напад на Краљевину Југославију започет бомбардовањем Београда, 6. априла 1941. године од стране нацистичке Немачке, када је страдало око 4.000 грађана престонице.