Србија и Балкан

Мајор полиције о смрти брата осумњиченог за убиство мале Данке: Остали смо без кључног сведока

И данас се наставља потрага за телом двогодишње Данке
Мајор полиције о смрти брата осумњиченог за убиство мале Данке: Остали смо без кључног сведока© Tanjug/RADE PRELIĆ

Мајор полиције Бојана Отовић Пјановић изјавила је да, иако су осумњичени за убиство двогодишње Данке Илић из Бора након саслушања признали и описали начин кривичног дела које су учинили, права истина о томе шта се тачно догодило може бити утврђена само на основу тела девојчице, за којим се још трага.

Она је за ТВ Блиц истакла да полиција никада није имала овакав случај и да детаље изјаве преминулог Д.Д., брата осумњиченог за убиство, не може да износи у јавност јер је истрага и даље у току.

"Чим је дат налог тужиоца да се исти задржи до 48 часова, он је у том периоду имао срчани удар и преминуо, то је довољан основ сумње или подозрења да је учествовао и помагао у наведеном догађају. Они су наводили локације, где може бити тело", рекла је она.

Истакла је да се остало без једног кључног сведока, али да има довољно материјалних доказа.

"Он не може да потврди своју изјаву пред тужиоцем, али Д.Д. је детаљно описао злочин и рекао ко му је помогао да сакрије тело и свакако ће се узети у обзир изјава његовог брата", рекла је Отовић Пјановић.

И данас се наставља потрага за телом Данке Илић

У Борском округу се и данас, шести дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић, на терену наставља потрага за њеним телом, а претражује се други део Лазаревог кањона, јавља репортер Танјуга.

Припадници полиције заједно са спасилачким тимом и Горском службом спасавања претражили су првих 3,5 километара кањона, а претражена је и јама изнад кањона дубока 70 метара.

За претрагу се користи специјалистичка спасилачка опрема и дронови.

Подсетимо, Данка Илић (2) нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила Ј.С. и Д.Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

На терет им се ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Д.Д. је на саслушању признао злочин, док се Ј.С. бранио ћутањем, а њима је након саслушања одређен притвор до 30 дана.

Накнадно су ухапшени Д.Д. и Р.Д. отац и брат осумњиченог Д.Д., због сумње да су му помогли да премести тело девојчице на за сада непознату локацију.

Брат осумњиченог преминуо је у Полицијској управи у Бору, док је оцу осумњиченог одређен притвор до 30 дана.

У међувремену је директор ЈП "Водовод" у Бору поднео оставку из, како је навео, моралних разлога.

image
VV inauguration
banner