Ђедовић Хандановић: "Електросевер" и ЕПС ће обезбедити струју грађанима на северу КиМ

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић је рекла да је потребно поверење грађана севера и да знају да могу да рачунају на своју државу, као што је то био случај и у прошлости

Држава Србија ће наставити да помаже нашим грађанима на северу Космета и да им обезбеђује сигурно снабдевање електричном енергијом, рекла је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.

Она је гостујући на ТВ Пинк навела да сви грађани на северу КиМ могу да рачунају на своју државу.

"Грађани на северу Космета треба да буду сигурни и да знају да 'Електросевер' и 'Електропривреда Србије' стоје иза њих и да ће им стабилно испоручивати електричну енергију", рекла је Ђедовић Хандановић.

Истакла је да је потребно поверење грађана севера и да знају да могу да рачунају на своју државу, као што је то био случај и у прошлости.

"Грађани на северу КиМ добијају дезинформације које не долазе из Београда или 'Електросевера' и нема истине у томе што им се пласира. Има техничких изазова у спровођењу споразума о енергетици, првенствено у вези са бројилима која су углавном стара, а негде их и нема, али све ћемо решити заједничким снагама", рекла је министарка.

Истакла је да уговори за снабдевање електричном енергијом треба да постоје и да је то предвиђено споразумом о енергетици, али и да "Електропривреда Србије" даје сву подршку "Електросеверу" да спроведе тај споразум.

"Додатни изазов је број ангажованих запослених на терену, а екипе из ЕПС су свакодневно на северу Косова заједно са запосленима из 'Електросевера'", додала је министарка.

Она је објаснила да је ЕПС урадио докапитализацију "Електросевера" и уложио капитал у ту компанију да може да се развија, а да имплементацију споразума о енергетици будно надгледају све стране амбасаде на Косову и Метохији.