Београд: Почиње пролећна акција добровољног давања крви

Акција траје до 14. априла, а после главног града "Караван љубави" се наставља у Новом Саду од 22. до 28. априла

Хуманитарна пролећна акција "Караван љубави" коју истоимена Фондација организује са Институтом за трансфузију крви Србије почиње данас, а у оквиру ње ће се реализовати акције добровољног давања крви на више локација у Београду.

Акција траје до 14. априла, а директорка Фондације "Караван љубави" Теодора Јовановић каже за Танјуг да се особеност акција Фондације "Караван љубави" огледа у значајној мотивацији суграђана кроз берићетне награде које сваки учесник акције добија вишеструко на основу захвалице Фондације за донирану крв.

Акција у Београду траје до 14. априла, а после главног града "Караван љубави" се наставља у Новом Саду од 22. до 28. априла, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине.

"Настојимо да давање крви буде модус вивенди свих нас којима доброчинство није пролазни турнир, већ дух љубави и сабирања. Наше акције креирају позитивне промене у друштвеној заједници и то нам даје снагу за истрајност", рекла је Јовановић.

Мирјана Кнежевић из Института за трансфузију крви Србије рекла је за Танјуг да ће "Караван љубави" данас бити организован у Институт за трансфузију крви Србије од 10 до 15 часова, затим на Новом Београду, где ће аутобус бити код старог Меркатора од 9 до 14 часова, као и на Чукарици, испред Дома здравља.

"У суботу, поред Института, позивамо добровољне даваоце и на Нови Београд, 'Ушће шопинг центар', аутобус ће бити на тој локацији од 11 до 16 часова, као и на Палилули, у Борчи код 'Ритејл парк стоп шоп'", наводи Кнежевић.

Најавила је да ће у недељу акција бити организована у Бео зоо врту, од 11 до 16 часова, као и на Палилули у тржном центру "Биг фешн".

"Резерве су тренутно тродневне, стабилне, али подсећам да се ближе празници и да је потребно да се грађани одазову како бисмо могли да имамо стабилне резерве", истакла је Кнежевић.

Навела је да ће сви добровољни даваоци крви који крв дају током овог викенда добити мали знак пажње из области културе, угоститељства и спорта.