Србија и Балкан

Без договора СДП БиХ и опозиције из РС о блокади избора Додиковог кандидата за Дом народа

Опозиционе партије из Републике Српске и Федерације БиХ желе да спрече избор четвртог члана Дома народа из СНСД-а како бих их спречили да "блокирају институције", тврди Брансилав Бореновић
Без договора СДП БиХ и опозиције из РС о блокади избора Додиковог кандидата за Дом народаNone © © ATA Images

Данашњи састанак представника опозиционих странака из Републике Српске и Социјалдемократске партије БиХ у Сарајеву завршен је без договора о избору делегата у Дому народа БиХ, али ће разговоре наставити у среду.

Председник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић изразио је наду да након гласања у среду Савез независних социјалдемократа (СНСД) Милорада Додика неће имати четвртог делегата у Клубу Срба, што би им, како је навео, омогућило да опет блокирају рад институција, преноси Танјуг.

Данашњи састанак је иницирала је СДП БиХ, како би покушали да постигну договор по којем СНСД-у не би припала четири од пет делегатских места у Клубу Срба.

Милан Миличевић, в.д. председник опозиционе Српске демократске странке рекао је да су имали искрен разговор о избору делегата, али да договор није постигнут. Да ли ће, казао је, до договора доћи, знаће се у среду.

"Није било никаквог условљавања. Данас смо разговарали како направити бољи живот у БиХ. Није власт по свакој цени у фокусу, него како направити бољи живот у БиХ, како решавати основне проблеме човека. Има тема које стоје залеђене четири године", рекао је Миличевић, пренео је портал сарајевског "Аваза".

Додао је да са СДС нису вођени такви разговори. "Таква математика да будемо у Савету министара БиХ постоји али у смислу бољег животног стандарда", рекао је Миличевић.

image