Србија и Балкан

Кошарац о резолуцији: Фалсификовање историје с циљем жигосања Срба и укидања Српске

У великој су заблуди сви који мисле да ће Срби и Српска ћутке и погнутих глава прихватити омчу која им је намењена, поручује заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац
Кошарац о резолуцији: Фалсификовање историје с циљем жигосања Срба и укидања Српске© Уступљена фотографија/РТ Балкан

Заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац изјавио је да Б резолуцију о Сребреници насилно и мимо Повеље УН настоје да ставе на дневни ред Генералне скупштине УН, истичући да за то не постоји сагласност Председништва БиХ, нити било које друге институције на нивоу БиХ.

"Сви који намећу овај нечувени акт, а који фалсификује историјске догађаје, свесрдно учествују у додатној разградњи и урушавању БиХ, разарају Дејтон и Устав земље у коју се куну", поручио је Кошарац у објави на Истрагаму.

Према Кошарчевим речима, њихов циљ није изградња поверења и помирења на овим просторима, већ жигосање и анатемисање српског народа и укидање Републике Српске.

"С ким мисле да граде партнерство и европску будућност? БиХ може опстати само као дејтонска, састављена од два ентитета и три конститутивна народа. Ако уруше дејтонску структуру, а кренули су тим путем, шта остаје? Српска у таквој недејтонској и неуставној БиХ сасвим сигурно не", поручио је Кошарац.

Он је додао да су у великој заблуди сви који мисле да ће Срби и Српска ћутке и погнутих глава прихватити омчу која им је намењена.

"То што им фалсификовани документ спонзоришу потомци нациста и други западњаци, перући крв са сопствених руку... Е то је тек нови ниво огавности", оценио је Кошарац.

Кошарац је позвао на окретање унутрашњем договору, истичући да о судбини ове земље морају одлучивати њени грађани, а не странци, инострани тутори, којима ови простори служе као монета за поткусуривање, не марећи за животе оних који овде живе.

image