Странка "Истина" формирала радну групу за боловање власника кућних љубимаца

Председница странке Ивана Вујасин рекла је да ће странка, након што радна група изради нацрт измена и допуна закона, покренути јавну расправу

Политичка странка "Истина" саопштила је данас да је формирала Радну групу за увођење права на боловање за негу кућних љубимаца, односно групу која ће се бавити изменама и допунама Закона о добробити животиња.

Како се наводи радна група окупља стручњаке из различитих области, који ће направити експертизу која ће обухватити свеобухватан приступ проблемима и квалитетно решење, а њу ће водити потпредседница странке Андријана Чапко.

Председница странке Ивана Вујасин рекла је да ће странка, након што радна група изради нацрт измена и допуна закона, покренути јавну расправу која ће омогућити свим заинтересованим грађанима да изнесу своје мишљење, сугестије и предлоге у вези са предложеним.

Странка "Истина" је политичка странка влашке националне мањине из Новог Сада, која је основана 2008. године под називом "Ниједан од понуђених одговора", а залаже се за очување животне средине, еколошку политику, социјалну правду, заштиту људских права, легализацију канабиса, поштовање женских права и заштиту права животиња.