Додик: Ситуација ће се драматично променити после 2. маја, резолуцијом гурају БиХ ка мирном разлазу

Ми не желимо да са Бошњацима делимо ваздух, а камоли друге вредности, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик из Санкт Петербурга

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да српски народ никада неће пристати на наратив политичког Сарајева и дела међународне заједнице о наводном геноциду у Сребреници, истичући да је гурање резолуције о Сребреници у Генералну скупштину УН, гурање БиХ ка мирном разлазу.

"Гнусна је лаж да ће резолуција поспешити помирење. То је измишљотина која показује пропагандну намеру и ништа друго. Ми само тражимо да се поштује слово Дејтона и слово Устава", каже Додик.

Истакао је да Српска не жели да прихвати њихово стално кршење прописа.

"Ситуација ће се драматично променити после 2. маја. Хтели ми то или не. У нашим међусобним односима то ће бити Кинески зид. Ми не желимо да са Бошњацима делимо ваздух, а камоли друге вредности. Да ви читавом једном народу гурате етикету геноцидног народа, а свесни сте да то није постојало, тачније да се то тако није десило", навео је Додик из Санкт Петербурга.

Наиме, у Санкт Петербургу данас почиње 12. Међународни састанак високих званичника одговорних за безбедносна питања, на којем ће учествовати и бивши министар унутрашњих послова и некадашњи шеф БИА Александар Вулин.