Србија и Балкан

Вулин: Да су ХДЗ и ДП написали забрањено за Србе и псе, ЕУ би се жалила због дискриминације паса

Не знам да ли већи презир заслужује влада у којој је мржња према Србима политички коректан услов или ЕУ која нема ни једну примедбу на тако формирану владу, прокоментарисао је потпредседник Владе Србије
Вулин: Да су ХДЗ и ДП написали забрањено за Србе и псе, ЕУ би се жалила због дискриминације пасаGetty © Anadolu / Contributor

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин прокоментарисао је договор који Хрватска демократска заједница (ХДЗ) и Домовински покрет (ДП) постигли о формирању у нове парламентарне већине и будуће владе у Хрватској.

"Кључни услов Домовинског покрета за формирање Владе Хрватске је да Срби не буду део већине. ХДЗ се лако сложио са захтевом, задовољан што се од њега не тражи ништа супротно политици наследника НДХ. Не знам да ли већи презир заслужује влада у којој је мржња према Србима политички коректан услов или ЕУ која нема ни једну примедбу на тако формирану владу", навео је Вулин.

"Да су на коалиционом споразуму ХДЗ-а и Домовинског покрета написали забрањено за Србе и псе, Европска унија би уложила протест због дискриминације паса. Етнички чиста Хрватска, етнички чиста Влада, то је хрватска освета потомцима српских антифашистичких устаника за Дан победе", поручио је реагујући на захтев Домовинског покрета да Срби нипошто не смеју да уђу у Владу Хрватске са чим се ХДЗ Андреја Пленковића сложио.

image