Србија и Балкан

Прогон се наставља: Слободану Милетићу из Звечана одређен притвор од месец дана

Адвокат Јелена Кривокапић најављује да ће већ сутра ујутру искористи право и поднети жалбу Апелационом суду
Прогон се наставља: Слободану Милетићу из Звечана одређен притвор од месец дана© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Основни суд у Приштини одредио је једномесечни притвор Слободану Милетићу који је на Јарању ухапшен 10. маја, рекла је адвокат Јелена Кривокапић, најављујући да ће већ сутра ујутру искористи право и поднети жалбу Апелационом суду.

Кривокапић је казала новинарима да је судија за претходни поступак донео решење којим је прихваћен захтев специјалног тужиоца, и на основу чега је Милетићу одређен притвор од месец дана.

Образложење, како наводи, још није прочитала јер је због брзине одвијања процеса прихватила да прими решење на албанском језику.

"Прочитаћу када ми стигне превод на српски, али већ знам о чему се ради јер је судија на рочишту излагао и рекао је да иако мени нису могли да доставе никакав доказ, осим једне фотографије на којој се ништа не види, да они имају доказе који тренутно, у овој фази поступка не могу да ми дају", казала је Кривокапић.

Додаје да је договорила са тужиоцем да у току следеће недеље оде лично код њега и да ће јој он дати све доказе којима Тужилаштво располаже.

Кривокапић наводи да се Милетић терети за четири кривична дела - угрожавање лица под међународном заштитом, противуставно деловање, учествовање у скупу која чине кривична дела и хулиганство и напад на службена лица.

"Ради се о тешким кривичним делима везаним за догађаје који су се десили 29. маја прошле године у Звечану када је дошло до сукоба између становништва и Кфора, везано је за те догађаје. Дозвољена нам је жалба у року од 48 сати, искористићу то право и ујутру ћу послати жалбу Апелационом суду", казала је Кривокапић.

image