Нешић: Повишен ниво безбедносне угрожености председника Додика

Министар безбедности у Савету министара БиХ је истакао да полицијске агенције на основу расположивих информација врше безбедносне процене угрожености штићених лица

Министар безбедности у Савету министара БиХ Ненад Нешић навео да је повишен ниво безбедносне угрожености председника Републике Српске Милорада Додика с обзиром на функцију коју обавља, атмосферу напетости и својеврсног линча која је створена у јавности, посебно након почетка суђења.

Нешић је ово навео у одговору на питање посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Дарка Бабаља, који је на прошлој седници овог дома поставио питање ко угрожава безбедност председника Републике Српске Милорада Додика.

Нешић је истакао да полицијске агенције на основу расположивих информација врше безбедносне процене угрожености штићених лица.

"Подсећамо да је особа која заступа крајње екстремистичке ставове и окупља истомишљенике у оквиру једне странке, јавно путем друштвених мрежа упућивала претње и слала својеврсне поруке да се неки људи ликвидирају", наводи се у Нешићевом одговору.

Он је указао да полицијске агенције имају обавезу да међусобно сарађују, размењују информације и сазнања о претњама и могућем угрожавању било којег грађанина, а посебно ако је реч о високорангираним званичницима, те да у складу са тим предузимају мере превенције и заштите од могућих напада, пренела је Срна.