Србија и Балкан

Отац осумњиченог за убиство Данке Илић излази из притвора: Осумњичени били урачунљиви

Радослав Д. сумњичи се да је свом сину помогао да премести тело девојчице након убиства
Отац осумњиченог за убиство Данке Илић излази из притвора: Осумњичени били урачунљиви© TANJUG/ TANJUG VIDEO

Дејан Драгијевић (50) из Злота и Срђан Јанковић (50) из Луке, осумњичени да су убили двогодишњу Данку Илић из Бора, 26. марта у Бањском Пољу, у тренутку извршења кривичног дела били су урачунљиви, показали су записници о извршеним психијатријским вештачењима који су стигли у Више јавно тужилаштво.

Осумњиченима ускоро истиче притвор, као и оцу Дејана Драгијевића, који ће бити пуштен на слободу.

"Радославу Драгијевићу притвор истиче дана 29. маја те како за кривично дело које се њему ставља на терет притвор не може трајати дуже од 2 месеца, то нема услова да се осумњиченом Радославу Драгијевићу продужи притвор након 29. маја", истичу у ВЈТ Зајечару.

Радослав Д. сумњичи се да је свом сину помогао да премести тело девојчице након убиства.

У тужилаштву додају да ће 27. и 28. маја испитати нова четири сведока као и да још увек нису добили извештај о вештачењу кретања возила осумњичених на основу ГПС уређаја, као ни нова вештачења ДНК трагова, али ни извештај о обдукцији тела Светлане Драгијевић, која је у петак сахрањена у Злоту, поред сина Далибора, преминулог 7. априла у просторијама Полицијске управе у Бору.

Подсетимо, запослени у борском "Водоводу" педесетогодишњаци С. Ј. и Д. Д. ухапшени су 4. априла због сумње да су убили двогодишњу девојчицу.

Двојица осумњичених су, како је тада саопштено из полиције, у потпуности су признали извршење овог злочина.

Ј. С. и Д. Д. саслушани су 5. априла у Тужилаштву у Зајечару, и том приликом је Д. Д. у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј. С. бранио ћутањем. Тада је осумњиченима одређен и једномесечни притвор.

Тело двогодишње девојчице до данас није пронађено.

image