Ђурић послао хитан апел из Њујорка свим државама чланицама УН

До седнице Генералне скупштине УН на којој би требало да буде гласање о предложеној резолуцији о Сребреници остало је мање од 24 сата, а председник Србије Александар Вучић и шеф дипломатије Марко Ђурић воде тешку дипломатску борбу за сваки глас против овог документа

Република Србија најхитније апелује на све државе чланице Уједињених нација да се оштро супротставе усвајању нацрта резолуције о Сребреници, поручио је шеф српске дипломатије на Иксу.

Ђурић је још једном апеловао на све државе чланице Уједињених нације да на сутрашњем гласању у Генералној скупштини Уједињених нација буду против нацрта резолуције под називом "Међународни дан размишљања и сећања на геноцид у Сребреници 1995. године".

До седнице Генералне скупштине УН на којој би требало да буде гласање о предложеној резолуцији о Сребреници остало је мање од 24 сата, а председник Србије Александар Вучић и шеф дипломатије Марко Ђурић воде тешку дипломатску борбу за сваки глас против овог документа.

У Њујорку се данас одржава и панел дискусија под називом "Ми говоримо, јер они не могу – гласови које треба чути", у организацији Сталне мисије Србије при Уједињеним нацијама, а где су представљена сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

Дискусија је почела минутом ћутања за све жртве рата у БиХ, без обзира на њихову етничку или религијску припадност.

Панел дискусији присуствују председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Марко Ђурић.