Мандић: Немамо министре у влади и не можемо да гласамо против онога што нам се не допада

Председник Скупштине Црне Горе каже да премијера Спајића непрестано уверавају да је гласање Црне Горе за розолуцију о Сребреници лош избор

Разговарамо са премијером Спајићем и уверавамо га да подршка резолуцији о Сребреници није добар избор, противимо се таквој одлуци, али, нажалост, како немамо министре у Влади, не можемо гласати против онога што нам се не допада, рекао је председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић у интервјуу за подгоричке "Вијести".

Демократска партија социјалиста једва чека да 44. влада падне и пре свега да не дође до проширења владе, јер знају да је то и последња карта којом они машу, односно да смо ми непожељан фактор за формирање власти, додао је.

Одговарајући на питање шта ће предузети ако Црна Гора данас на седници Генералне скупштине УН гласа за усвајање резолуције о Сребреници и хоће ли следити лидера ДНП Милана Кнежевића, уколико због тога напусте власт, каже да Кнежевић има право да води политику коју сматра исправном и да је одговоран пре свега својим бирачима.

На питање у каквим је односима са Кнежевићем и да ли су лидер ДНП и он у односу према Влади и остатку парламентарне већине "добар и лош полицајац", Мандић истиче да је Кнежевић пре свега његов пријатељ и саборац са којим је, како каже, прошао много тога у животу.

"Заједно смо се борили и даље се боримо против монтираног процеса, тзв. 'државног удара' чији је главни архитекта тренутно притворен у спушком затвору", подсетио је Мандић.

Указао је да је Кнежевић и председник једне важне парламентарне партије и као такав, истиче, има право на ставове и погледе на будућност у складу са уверењима оних које представља.

"Ја, ипак, сматрам да је битније увек тражити оно што нас спаја, како између Нове српске демократије и Демократске народне партије, али тако и међу свим странкама било да су власт или опозиција и људима генерално. Константно инсистирање на разликама је зачарани круг из којег морамо изаћи", навео је Мандић.

Уврен је да, као председник српске националне странке у Црној Гори, добро познаје свој народ, а и да води политику која је "најбоља за српски народ у Црној Гори, те да су њени грађани слободни да бирају оне идеје које сматрају најприкладнијим својим светоназорима".