Муфтија Мустафа Јусуфспахић: Сведочим да српски народ није геноцидан, моја Србија то не заслужује

Муфтија Јусуфспахић, који је и главни војни имам Војске Србије, оценио је да су кроз историју сигурно постојали појединци који су имали сулуде идеје, али оне нису заразиле народ који се и данас бори против таквих идеја било где у свету

Муфтија београдски Исламске заједнице Србије Мустафа Јусуфспахић изјавио је да као муслиман у Србији сведочи да српски народ није геноцидан и да Србија то не заслужује.

Муфтија Јусуфспахић је истакао да је Србија његова земља и да у њој људи живе и Богу се моле у џамијама, црквама и синагогама.

"На хиљаде џамија постоји, где се око 600.000 муслимана који овде живе моли. Муслимани на територији Србије, која је под влашћу већинског православног становништва, живе и раде у слози и деле заједничку судбину вековима и ја то као муслиман моје Србије сведочим. Овај народ није геноцидан и моја Србија то не заслужује", навео је муфтија Јусуфспахић, који је и главни војни имам Војске Србије.

Он је на Иксу истакао да су кроз историју сигурно постојали појединци који су имали такве сулуде идеје, али оне нису заразиле народ који се и данас бори против таквих идеја било где у свету.

"Моја БиХ је пропатила и сваку њену бол сам проживљавао у свом срцу. Њен живот као и живот моје Србије је од Бога нам дат да једни са другима под руку у слози живимо. Будимо паметни и грешке из прошлости не понављајмо, поправимо их и будимо бољи људи. Бог нас помогао", истакао је муфтија београдски.