Србија и Балкан

Спајић: Ни Црна Гора ни регион неће имати ни користи ни штете од резолуције о Сребреници

Премијер Црне Горе је рекао да је засићен националним темама и резолуцијама
Спајић: Ни Црна Гора ни регион неће имати ни користи ни штете од резолуције о Сребреници© R.R./ATAImages

Црногорски премијер Милојко Спајић тврди да Црна Гора од необавезујуће резолуције о Сребреници неће имати ни користи ни штете, а ни регион.

Спајић је то рекао на конференцији за новинаре одговарајући на питање шта ће Црна Гора и регион добити од јуче усвојене резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Он је казао да се треба окренути бољем повезивању и разумевању.

На питање да ли ће као шеф ПЕС-а подржати најаву председника Скупштине Андрије Мандића да се врати тробојка и српски језик, он је рекао да није видео ту иницијативу али да немају проблем са тим.

"Нисам видео такву иницијативу, ми немамо проблем ако било која иницијатива повећава права неком народу а није науштрб других, немамо проблем са тим као странка, али суштина ствари је економија, да се врати као апсолутни фокус у Црној Гори", рекао је Спајић, пренео је портал РТЦГ.

Засићени смо, казао је, националним темама, резолуцијама...

"Треба да се бавимо животом, конкретним стварима, разумем да су за читаност потребне друге ствари али грађани и цене неке друге ствари", навео је Спајић.

Рекао је и да Црна Гора треба да води неутралну, помирљиву политику и да је респектабилна према свим интересима у региону.

image