Србија и Балкан

Одложена расправа о раду владе "Косова", опозиција најављује резолуцију о Куртијевој оставци

Из Алијансе за будућност "Косова", која је сазвала расправу, најавили су нацрт резолуције којом се тражи Куртијевуа оставка и распуштање скупштине
Одложена расправа о раду владе "Косова", опозиција најављује резолуцију о Куртијевој оставци© R.R./ATAImages

Расправа у скупштини привремених приштинских институцији о три године рада владе Аљбина Куртија одложена је због недовољног броја посланика.

Председник скупштине Гљаук Коњуфца саопштио је да је у сали било свега 40 посланика, преноси "Косово онлајн".

"Дуго смо чекали, око 40 минута. Прекидамо ову седницу и договарамо се о другом термину", рекао је Коњуфца.

Из "Алијансе за будућност Косова" (АБК) који су сазвали расправу, поручили су да ће у договору са осталим странкама одлучити о датуму када ће нова седница бити сазвана.

"Пре три месеца посланичка група АБК одлучила је да поднесе захтев за расправу и анализу претходне три године Куртијеве владе. У расправи чак и са посланичким групама и у одсуству посланика, овако важна тема која ће бити права конфронтација опозиције и премијера не би смела да се деси без пуне сагласности и учешћа свих посланика. Због тога, у договору са осталим посланичким групама, ову расправу одлажемо", рекао је Бесник Тахири.

Та странка је објавила и нацрт резолуције којом се тражи Куртијевуа оставка и распуштање скупштине.

"Влада треба да закључи свој мандат оставком или предлогом за њено разрешење, а након оставке или разрешења, Скупштина Косова треба да буде распуштена", наводи се у резолуцији АБК.

image