Србија и Балкан

Више јавно тужилаштво: Подигнута оптужница против И.Б. (25) због покушаја убиства двојице Руса

Сумња да је окривљени 25. марта 2017. године на аутобуском стајалишту испред Палате "Београђанка" покушао да лиши живота М.А.Б. и П.С.Б. који су боравили у Београду поводом утакмице између ФК "Црвена звезда" и ФК "Спартак" из Москве
Више јавно тужилаштво: Подигнута оптужница против И.Б. (25) због покушаја убиства двојице Руса© ВТЈ Београд

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против И. Б. (25) због сумње да је 25. марта 2017. године у центру Београда након краће вербалне расправе покушао да усмрти двојицу руских држављана, који су боравили у Београду поводом утакмице између ФК "Црвена звезда" и ФК "Спартак" из Москве.

Оптужницом која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, И.Б. се на терет ставља кривично дело тешко убиство у покушају.

Постоји оправдана сумња да је окривљени 25. марта 2017. године на аутобуском стајалишту испред Палате "Београђанка" покушао да лиши живота М.А.Б. и П.С.Б. тако што је, док је био у друштву са непознатим мушкарцем, ушао у вербални сукоб са оштећенима који су били у групи са више других лица, од којих су неки носили обележја фудбалског клуба "Спартак" из Москве и кретали се средином Улице краља Милана.

Након вербалне расправе, окривљени је ухватио за џемпер М.А.Б. и оборио га на земљу, опкорачио га и оштрим предметом му задао убодне ране и посекотине, које представљају лаку телесну повреду.

Затим је, како се сумња, насрнуо на П.С.Б, који је покушавао да раздвоји и окривљеног и удаљи га од М.А.Б. који је лежао на земљи, па му је задао више убодних рана које представљају тешку телесну повреду опасну по живот.

Након тога И.Б. се удаљио са НН мушкарцем у правцу Ресавске улице.

image