Србија и Балкан

Напад на дечака у Сарајеву због ћириличне мајице: Наставак прогона Срба?

Посебно је упечатљива безобзирност и острашћеност нападача, јер је напад изведен у центру Сарајева, где су надзорне камере морале да забележе инцидент, наводе из Одбора за заштиту Срба у Федерацији БиХ
Напад на дечака у Сарајеву због ћириличне мајице: Наставак прогона Срба?www.globallookpress.com © © GTW

Одбор за заштиту Срба у Федерацији БиХ саопштио је данас да је напад на српског дечака и његову мајку у центру Сарајева континуитет и наставак прогона Срба, православља и ћирилице из тог града.

"Посебно је упечатљива безобзирност и острашћеност нападача, јер је напад изведен у центру Сарајева, где су надзорне камере морале да забележе напад. Напад у центру Сарајева, пред камерама, говори да нападачи немају страх да ће надлежни сарајевски органи казнити нападаче", наводи се у саопштењу достављеном Танјугу.

Према доступним информацијама, кажу, разлог за напад је ћирилични натпис на мајици дечака, што говори да ни ћирилица ни Срби који носе ћирилицу нису безбедни у Сарајеву.

Подсећају да је прошле године у Сарајеву организовано бушење аутомобилских гума на возилима са српским регистарским ознакама.

"Желимо да упозоримо Србе да нису безбедни у Сарајеву уколико носе било каква обележја на ћирилици" наводи се у саопштењу у којем се позивају власти Сарајева да се потруде како би се смањила србофобија на подручју тог града.

Напад у центру Сарајева на мајку са дететом које је носило мајицу са натписом "Делије север", Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево евидентирало је као догађај, речено је Срни из Оперативног центра МУП-а Кантона Сарајево.

Рекли су да је забележено да су двојица момака напала жену и дете, те да је то евидентирано као догађај.

Касније у току вечери, Танјуг је пренео извештаје регионалних агенција да је сарајевска полиција идентификовала 23-годишњег мушкарца за којег постоји сумња да је у Сарајеву напао жену и њеног малолетног сина који је носио мајицу са натписом "Делије север".

Жена је раније испричала да је нападнута са четрнаестогодишњим сином испред "Сарајево сити центра", јер је дете на себи имало мајицу са обележјима "Црвене звезде".

image